Достапни линкови

Избори во Киргистан


Се одржуваат избори во Киргистан по кои треба да се воспостави парламентарна демократија, прв пат по распадот на Советскиот сојуз. Досега Киргистан беше воден од силен претседател во кого беше сконцентртирана најголем дел од моќта.
XS
SM
MD
LG