Достапни линкови

Евакуација од Колонтар, Унгарија


Властите во Унгарија денеска го евакуираат местото Колонтар, кое беше меѓу најтешко погодените од излевањето на токсичната кал. Во меѓувреме, унгарската влада соопшти дека не постои опасност од биолошка катастрофа во реката Дунав, бидеки нивото на токсичност на калта опаднало. Излевањето на токсичната кал однесе и најмалку 7 човечки животи.
XS
SM
MD
LG