Достапни линкови

Канада за членство на Македонија во НАТО


,,Се надевам дека Македонија многу скоро ќе стане членка на НАТО,, изјави денеска претседателката на Канадскиот атлантски совет Џули Линдаоуд која во Торонто имаше средба со министерот за одбрана Зоран Коњановски. ,,Во овој момент Македонија е повеќе од просечен партнер на НАТО, кој презема одговорности како член на Алијансата. Затоа е важно Македонија да стане членка на НАТО, изјави Линдаоуд.
XS
SM
MD
LG