Достапни линкови

Унгарија: намалено нивото на арсеник и жива во калта


Унгарската влада денеска соопшти дека не постои опасност од еколошка катастрофа на Дунав, бидејќи се намалило нивото на отрови во калта што на 4 овој месец истече од резервоар на една фабрика за алуминиум во Унгарија. Калта ја опустоши околината низ речните текови и стигна до водите на Дунав. Претходно, меѓународната организација за заштита на животната средина соопшти дека нивото на арсеник и на жива во калта било многу високо.
XS
SM
MD
LG