Достапни линкови

Почина Милка Планинц


Почина поранешната премиерка на СФР Југославија Милка Планинц, на 87 години. Претседател на Сојузниот извршен совет на СФРЈ, односно премиер на државата беше од 1982 до 1986 година.
Таа беше единствената премиерка во социјалистичка држава.
XS
SM
MD
LG