Достапни линкови

ОН - 166 милиони луѓе постојано гладни


Обединетите Нации соопштија дека повеќе од 166 милиони луѓе од 22 земји се постојано гладни или не можe да дојдат до доволно храна. Организаците како Светска програма за храна и Операција – храна и земјоделство, во нивните извештаи, велат дека војните, природните катастрофи и сиромашните владини институции се главните виновници за лошата состојба на 22 земји како Авганистан, Ирак и Таџикистан. Во извештајот на агенциите се вели дека е потребно во таквите земји да се даде насочена помош односно помошта да се фокусира на обезбедување на средства за долгорочен план.

XS
SM
MD
LG