Достапни линкови

Протест на полицајците во Србија


Околу 1000 полицајци денеска протестираат пред српската влада во Белград. Тие бараат повисоки плати. Синдикалните лидери информираат дека на протестот учествуваат само полицајци што во моментот не се на должност.
Главното барање на полицајците е да се потпише колективен договор со кој ќе се утврди најниската плата.
XS
SM
MD
LG