Достапни линкови

Македонија и Србија потпишаа договор за реадмисија


Министрите за внатрешни работи на Македонија и на Србија Гордана Јанкулоска и Ивица Дачиќ денеска во Белград го потпишаа Договорот за реадмисија меѓу двете земји.
Јанкулоска и Дачиќ присуствуваат на конференција посветена на „Јакнењето на регоналната и транснационалната соработка како предуслов за успешната борба против организираниот криминал на подрачјето на југоисточна Европа“. На конференцијата присуствуваат министри за внатрешни работи и за правда, и јавните обвинители од земјите на Западен Балкан, како и претставници на Европската комисија и на држави членки на ЕУ.
XS
SM
MD
LG