Достапни линкови

Се зголемува моќта на претседателот во УкраинаУкраинскиот Уставен Суд го прогласи за неуставен законот од 2004-та година со кој беа укинати некои овластувања на претседателот и префрлени на Парламентот. Со тоа се отвора можноста претседателот Виктор Јанукович да избере сопствена влада, а Украина да биде со претседателско, а не парламентарно уредување.
XS
SM
MD
LG