Достапни линкови

Книга за карикатурите на пророкот Мухамед


Во Данска е објавена книга за кризата што ја предизвикаа карикатурите на пророкот Мухамед што беа објавени во данските весници пред пет години. Книгата ’Тиранија на тишината‘ доаѓа во период на зголемена загриженост од нови безбедносни ризици, откако полицијата упаси две групи што планирале терористички напади на весникот што ги објави карикиатурите.
XS
SM
MD
LG