Достапни линкови

69-годишнина од нацистички масакр во Украина


Стотици луѓе се собраа во Киев да ја одбележат 69-годишнината од нацистичкиот масакр врз десетици илјади Евреи. Во клисурата Баби Јар во Киев за само два дена во 1941 година нацистите убија повеќе од 33 илјади Евреи. За само неколку месеци целата клисира била прекриена со околу 100 илјади трупови на убиени, не само Евреи, туку и други жители на Киев и руски воени заробеници.
XS
SM
MD
LG