Достапни линкови

На Русија и требаат доселеници „како воздух“


Рускиот шеф за миграции денеска изјави дека земјата има очајна потреба од доселеници поради недостиг од еден милион работници годишно. Тој рече дека „имигрантите се потребни како воздух“ и побара олеснување на условите за влез и работа во земјата.
Бројот на жители во Русија се намали од 148 милиони во 1991 на 142 милиони жители денеска. Владата се труди со низа мерки да влијае на зголемување на наталитетот.
XS
SM
MD
LG