Достапни линкови

Словачка се повлекува од Косово на сметка на Авганистан


Словачка одлучи да го повлече сите 140 војници од Косово до крајот на годинава. Овој чекор ќе и овозможи на земјата да го зголеми бројот на војници во Авганистан.
Сега таму Словачка има 300 војници. Властите не соопштија колку од овие војници ќе бидат испратени во Авганистан. Министерот за одбрана на Словачка изјави дека ќе го преразгледаат планот на претходната влада, бројот на словачки војници во Авганистан да изнесува 500.
XS
SM
MD
LG