Достапни линкови

Нов министер за внатрешни работи во Романија


Новиот министер за внатрешни работи на Романија, Трајан Иглас ја положил заклетвата пред претседателот Трајан Басеску. Претходниот министер, Василе Блага вчера си поднесе оставка пордаи протестите на полицајците. Блага изјавил дека полицајците имаат право да протестираат, но дел од нив како „ да ја заборавиле својата заклетва“. Басеску вчера изјави дека дека полицајците во земјата го поткопале авторитетот на државата и нејзините институции.
XS
SM
MD
LG