Достапни линкови

Авганистанските полицајци ќе ги користат мрежите на Интерпол


Околу 20 авганистански гранични полицајци во Таџикистан почнаа со обука за откривање на фаслификувани патни исправи за да можат полесно да се справат со борбата против тероризмот и трговијата со дрога. Организацијата за безбедност и соработка во Европа соопшти дека полицајците на семинарот ќе научат воедно и да ги користат мрежите на Интерпол. Речиси девет години откако меѓународните трупи пристигнаа во Аванистан, безбедноста во земјата е се уште нестабилна затоа што авганистанките војници и странските трупи се уште се справуваат со талибанските бунтовници.
XS
SM
MD
LG