Достапни линкови

Туркменистан ја зголемува испораката на гас за Кина


Туркменистан отвори нова пумпна станица за природен гас со што овозможи значајно зголемување на количеството на гас за Кина.
Низ гасоводот од Туркменистан, преку Узбекистан и Казахстан, до Кина сега ќе може да се пренесат 60 милиони метри кубни гас дневно.
XS
SM
MD
LG