Достапни линкови

Комеморација за жртвите од Катин во Украина


Претседателот на Полска Бронислав Коморовски и украинскиот премиер Микола Азаров се приклучија на комеморацијата за илјадниците полски офицери што биле убиени пред 70 години од тајната советска полиција во катинскиот масакр. На комеморацијата во поранешниот затвор во градот Харков во Украина присуствува семејствата на жртвите од масакрот.
Дел од жртвите се убиени во затворот во Харков, а остатокот од 22 илјади полски војници биле убиени во шумата во близина на Катин во западна Русија.
XS
SM
MD
LG