Достапни линкови

Министерска конференција за културно наследство


Во Скопје почнува дводневна министерска конференција за културното наследство, што Македонија ја организира како земја претседавач со комитетот на министри на Советот на Европа. На собирот обраќања ќе имаат претседателот на Собранието на РМ Трајко Вељаноски, Генералниот директор за култура на Советот на Европа Габриела Батаини Драгони и претставници на македонската влада.
XS
SM
MD
LG