Достапни линкови

Судија од Уставен суд сака јавно да докажува дека не бил „кодош“


Судијата од Уставен суд за кого Комисијата за лустрација утврди дека соработувал со тајните служби ќе се брани пред комисијата дека не бил „кодош“, но притоа ќе бара седницата на лустраторите да биде јавна. Седниците на Комисијата во принцип се затворени.
Комисијата треба да одреди датум кога ќе се одржи седницата на која ќе се произнесе уставниот судија.
XS
SM
MD
LG