Достапни линкови

Зголемен меѓународниот притисок врз Израел


Мировниот квартет за Блискиот исток се приклучи кон меѓународниот притисок врз Израел да го продолжи мораториумот на изградбата на населба за Евреите на Западниот брег. САД, Русија, ЕУ и ОН сметаат дека мораториумот прогласен во ноември минатата година има позитивно влијание и оти едностраните акции од која било страна, вклучувајќи го и населувањето, не можат да го прејудицираат исходот на преговорите, и дека меѓународната заедница нема да ги признае таквите активности. „Квартетот“ ги повика Израелците и Палестинците да најдат начин да се обезбеди продолжување на конструктивни преговори и ја повика меѓународната заедница да ги поддржи нивните напори.
XS
SM
MD
LG