Достапни линкови

САД излегоа од најдолгата рецесија по II Светска војна


Националното биро за економски истражувања објави дека САД, минатата година излегоа од најдолгата реција по Втората светска војна. Бирото информира дека рецесијата во САД траела 18 месеци - од декември 2007 до јуни 2009 година.
Двете до сега најдолги рецесии по Втората светска војна траеле по 16 месеци и тоа од 1973 до 1975 година и од 1981 до 1982 година.

XS
SM
MD
LG