Достапни линкови

Грција не се откажува од либерализација на транспортот


Грчката влада соопштува дека цврсто решена да продолжи со либерализација во секторот транспорт и покрај тоа што превозниците-сопственици на товарни возила остро протестираат против оваа мерка.
Владата вели дека протестите биле очекувани, но ги предупредува превозниците дека го прекршуваат законот доколку го попречуваат транспортот или ако не ги исполнуваат услугите за превоз, за кои потпишале договори.
XS
SM
MD
LG