Достапни линкови

Русија го истражува Арктикот


Русија најави дека ги проширува истражувањата на Арктикот во надеж дека тоа ќе и помогне да докажат дека територијата им припаѓа ним. Се претпоставува дека една четвртина од резервите на нафта и гас на Земјата се наоѓаат на Арктикот.
Русија, Канада и Данска спорат за дел од територијата на Арктикот.
XS
SM
MD
LG