Достапни линкови

Средно образование за една година


Од идната учебна година, во Македонија ќе има и едногодишно, двегодишно и постсредно образование, покрај тригодишното и четиригодишното. Ова го предвидуваат реформите за средното стручно образование.
На овој начин се задоволува и законската обврска за задолжително средно образование.
XS
SM
MD
LG