Достапни линкови

Американците ја превзеле контролата од британците во еден авганистански регион


Британското миистерство за одбрана соопшти дека британските сили им ја предале одговорноста за безбедноста во проблематичниот авганистански регион Сангин, на американските трупи. Британските сили ги претрпеа најголемите загуби токму во таа област.
XS
SM
MD
LG