Достапни линкови

Ирачка нафта уште 15 години низ турски нафтовод


Ирак потпиша договор со Турција за 15-годишно продолжување на користењето на главниот нафтовод од северните ирачки нафтени полиња до медитеранското пристаниште Цејхан.
Ирак ќе плаќа за една третина поскапо за транспорт на нафтата од досега. Турција гарантира безбедност на транспортот.
XS
SM
MD
LG