Достапни линкови

Секој седмми американец, сиромашен


Еден од седум американци живее во сиромаштија, додека бројот на работноспосoбното сиромашно население се зголеми на највисоко ниво од шеесетите години поради рецесијата која милиони луѓе остави без работа. Во најновиот извештај на Заводот за статистика се наведува дека во Соединетите држави има над 43 милиони сиромашни, а над 50 милиони немаат здрaвствено осигурување.
XS
SM
MD
LG