Достапни линкови

Нов колективен договор за МВР


Министерството за внатрешни работи и Македонскиот полициски синдикат го потпишаа новиот Колективен договор со кој се доуредуваат правата од работните односи.
Една од новините, која што е предвидена со овој акт е формирањето на постојано заедничко тело – Економско-социјален совет составен од претставници на министерството и синдикатот. Советот треба да ја анализира состојбата на вработените во Министерството и да предлага конкретни решенија за подобрување.
XS
SM
MD
LG