Достапни линкови

Тајланд се справува со фалсификувана стока


Над 90 тони фалсификувана стока е уништена во Тајланд , во рамки на напорите на таа земја да ги почитува правата на интелектуална сопственост. Во акцијата на властите се уништени повеќе од 600 илјади парчиња облека, часовници, пиратски дискови. Вредноста на уништената стока се проценува на 73, 6 милиони долари. Полицијата соопштува оваа година заплениле 1,8 милиони парчиња фалсификувана стока, а минатата година биле запленети 5 милиони.
XS
SM
MD
LG