Достапни линкови

Организација за соработка меѓу земјите во кои се говори турски јазик


Лидерите на земјите во кои се зборува турски јазик, на состанокот во Истанбул покренаа нова регионална организација за соработка која треба да ги зајакне односите меѓу Турција и централно азијските земји. Претседателите на Турција, Азербејџан, Казахстан, Киргистан и Туркменистан се очекува денеска да го наименуваат турскиот дипломат Халил Акинчи за генерален секретар на оваа организација.
XS
SM
MD
LG