Достапни линкови

Изменет законот за градба


Македонското собрание ги усвои измените и дополнувањата на Законот за градење. Тие предизвикаа расправа и различни толкувања кај пратениците од партиите на власт и од опозицијата. За едните тие се резултат на усвоените мерки за унапредување на казнената политика и антикризните мерки на Владата, додека за други тие само ќе и овозможат работа за урбаната мафија и на фирмите блиски до Владата.
XS
SM
MD
LG