Достапни линкови

Канада отвара воена истрага


Канадското министертво за одбрана започна две истраги за можни неправилности во комадантната елитна единица.Ова го соопшти потпаролот на минситертсвото дека откако воено лице од елитната единица изнесе сериозни обвинувања за целата група.Капетанот Дејвид Сканлон изјави дека аферата се однесува на авганистански затвореници притворени до канадски војници. Од 2007-ма година конзервативаната влада ги отфрла обвинувањата за малтретирање на авганистански затвореници.
XS
SM
MD
LG