Достапни линкови

Фратини - Хрватска во ЕУ во 2012


Италијанскиот министер за надворешни работи Франко Фратини, во интервју за загребски Вјесник, изјави дека очекува договорот за членство меѓу Хрватска и ЕУ да биде потпишан во првата половина од следната година. Земјата, според него, треба да стане полноправна членка на Унијата во 2012 година.
Фратини истакна дека во последните месеци Хрватска ги започна преговорите по сите 35 поглавја, а досега заврши 22 од нив.
XS
SM
MD
LG