Достапни линкови

Косово од членките на ОН побара признавање на независноста


Косовскиот министер за надворешни работи Скендер Хисени повторно испрати писмо за признавање на косовската независност до државите членки на ОН кои се уште го немаат направено тоа, соопшти Министерството за надворешни работи во Приштина.
Писмото, кое е проследено преку секретарот на светската организација задолжен за односи со членките, е испратено по усвојувањето во ОН на Резолуцијата на Србија и ЕУ за мислењето на Меѓународниот суд на правдата.
XS
SM
MD
LG