Достапни линкови

Денеска две седници на Собранието на Македонија


Собранието ќе ја одржи 117-тата седница, а по нејзиното завршување ќе продолжи со работата по 119-тата седница.
Во рамките на вчерашната работа по дневниот ред на 119-тата седница ја заврши општата расправата по Предлог законот за изменување и дополнување на законот за платен промет во прво читање.
Измените на Законот за платниот промет предвидуваат отворање паралелна трезорска семтка во Фондот за здравство за јавните здравствени установи, како посебен носител на платниот промет.
За СДСМ Предлог законот за изменување и дополнување на Законот за платниот промет значи дека Владата предводена од ВМРО-ДПМНЕ се откажува од реформите во јавното здравство.
XS
SM
MD
LG