Достапни линкови

Промени во албанската влада?


Партијата Движење за социјалистичка интеграции на Илир Мета, која е коалиционен партнер во албанската влада, прелага промена на дел од министрите кои доаѓаат од нивната партија.
Претседателството на партијата одлучило, лидерот на партијата Илир Мета во иднина освен вицепремиер да биде и министер за економија и енергетика.
Актуелниот министер за економија не присуствувал на седница на партиското претседателството.
Партијата предлага и нов шеф на албанската дипломатија. Оваа функција досега ја обавуваше Илир Мета.
Предлозите ќе му бидат дадени на премирот Сали Бериша.
Освен овие функции, партијата на Мета во Владата го има и министерството за здравство.
XS
SM
MD
LG