Достапни линкови

Глобалните банкарски регулатори со мерки за банките


Глобалните банкарски регулатори кои се сретнаа во Швајцарија одлучија дека банките мора да ги зголемат нивните парични резерви и оти мора да се пронајдат механизми за да се избегне повторувањето на меѓународната кредитна криза. Регулаторите се надеваат дека промените ќе ги натераат банките кон помалку ризични стратегии и дека тие ќе имаат доволно резерви да претрпат финансиски шокови, без да им бидат потребни даночни обврзници.
XS
SM
MD
LG