Достапни линкови

Референдум за уставни измени во Турција


Турските политичари ги прават последните подготовки пред утрешниот референдум за уставни измени. Власта тврди дека измените ќе ја направат Турција подемократска. Измените предвидуваат армијата да биде подостапна до цивилните судови. Опозицијата, пак, вели дека измените се со цел да се наметне владина контрола врз судството.
XS
SM
MD
LG