Достапни линкови

ЕУ - Хрватска да покаже напредок во судските реформи


Европската комисија оцени дека Хрватска треба да покаже напредок во судството, не само со донесување на закони туку и со нивно спроведување, изјави денеска во Загреб, потпретседателот на ЕК и комесарот за судство Вивијен Рединг.
Таа наведе дека поглавијата „Правосудство и основни права“ и „Пазарен натпревар“ се клучни за довршување на преговорите на Хрватска со Европската унија.
XS
SM
MD
LG