Достапни линкови

Бритиш Петролеум ја призна вината за излевањето на нафта


Енергетскиот гигант Бритиш Петролеум соопшти дека делумно е виновен за серијата на човечки и механички грешки кои го предизвикаа излевањето на нафта во Мексиканскиот залив и кое се смета за едно од најголемите еколошки катастрофи во американската историја. Но вооедно Бритиш Петролеум смета дека и други компании треба да ја преземат вината, меѓу кои и Трансокеан и Халибуртон, кои пак ги негираа обвинувањата.
XS
SM
MD
LG