Достапни линкови

Реџепи-Резолуцијата за Косово ќе го олесни дијалогот со Србија


Министерот за надворешни работи на Косово, Бајрам Реџепи изјави дека резолуцијата усогласена со Европската унија ќе го олесни дијалогот меѓу Белград и Приштина, но дека тој може да биде воспоставен само на ниво на две независни држави. Србија претходно до Генералното собрание на ОН поднесе редефинирана предлог-резолуција за Косово, усогласена со ЕУ. Нејзиното усвојување би значело мир, безбедност и стабилност во регионот.
XS
SM
MD
LG