Достапни линкови

Синдикален протест пред Собрание


Членови на Конфедерацијата на независни синдикати денеска одржаа мирен протест пред Собранието.
Тие бараат измени во законите за домување, за извршување и за работни односи, како и носење мерки за помош на граѓаните кои не се во можност редовно да ги плаќаат сметките.
Претседателот на Конфедерацијата Марјан Ристевски рече дека доколку за десетина дена не бидат исполнети барањата ќе ги радикализираат протестите.
Протестот на поддржа и раководството на стечајците коe од денеска и официјално се приклучи на Конфедерацијата.
XS
SM
MD
LG