Достапни линкови

Австрија ги враќа нелегалните азиланти


Од Австрија во Струмица се вратени првите 40 нелегални баратели на азил, а наскоро се очекува враќање на уште стотина „азиланти“. Повеќе од 100 македонски државјани, претежно од Струмица и Радовиш, станале жртви на лажни ветувања од туристрички агенции за добивање наводна финансиска помош како баратели на азил во Австрија.
XS
SM
MD
LG