Достапни линкови

Масовни силувања на жени и деца во Конго


Обединетите Нации соопштија дека над 500 луѓе, мегу нив и деца, во Јули и Август, биле силувани од вооружени борци во провинциите на Конго, источен и северен Киву. Според помошникот на генералниот секретар Атул Каре, персонал на Светската Организација е делумно одговорен затоа што не ги спречил масовните силувања. Во овој дел на централна Африка има борби меѓу вооружени групи за превласт на златните и минералните наоѓалишта.
XS
SM
MD
LG