Достапни линкови

Визна либерализација за Албанија и за БиХ


Комитетот за надворешни работи на Европскиот парламент го поддржа предлог за визна либерализација за граѓаните на Албанија и Босна и Херцеговина при патување во ЕУ.
Комитетот го усвои предлог-мислењето на известувачот на Европскиот парламент Сара Ладфорд, која е членка на Алијансата на либералите и демократите, со кое се прифаќа препораката на Европската комисија за безвизен режим за Албанија и БиХ.
Алијансата на либералите и демократите се залага за визна либерализација и за Косово.
XS
SM
MD
LG