Достапни линкови

Донесен Деловникот за работа на Собранието


Пратениците денеска ги донесоа измените на Собранискиот Деловник со 86 гласа за и пет против, откако вчера беше постигнат дпговор на координација кај претседателот на Парламентот Трајко Вељаноски. По неколкунеделен бојкот, на координацијата присуствуваа и претставници на опозицијата.
На координацијата било договорено и опозицијата да може да предлага точка на дневен ред на секоја втора пленарна седница.
Новиот деловник не беше подржан од опозициските ЛДП и Мова демократија.
XS
SM
MD
LG