Достапни линкови

Самоубиствата и депресиите во Јапонија ја загрозуваат економијата


Јапонската влада соопшти дека самоубиствата и депресиите ја чинеле земјата околу 32 милијарди долари во минатата година. Во првата таква проценка, Владата наведува дека во таа сума се вклучени трошоците за лекување од депресија, загубите во приходите на болните и на оние што се смоубиле, како и други трошоци. Во Јапонија годишно се самоубиваат над 30 илјади луѓе.
XS
SM
MD
LG