Достапни линкови

Зголемена трговската размена за 10 отсто


Обемот на стоковната размена на Македонија со странство, во периодот јануари-јули годинава, е за 9,5 проценти поголем во однос на истиот период лани, покажуваат податоците на Државниот завод за статистика.
Трговскиот дефицит во периодот јануари-јули годинава изнесува 1 милијарда и 159 милиони долари.
XS
SM
MD
LG