Достапни линкови

Британија без буџетски попуст во ЕУ?


Главниот одговорен за буџетот на Европската унија Јануш Левандовски изјави дека таканаречениот буџетски попуст што го има Британија во однос на другите членки на блокот е неоправдан и треба да биде укинат. Левандовски кој раководи со буџетот на Унијата во вредност од 140 милијарди евра изјави дека условите што ги има Британија која своевремено беше една од најсиромашните членки на Европската унија се многу изменети од 1984 година кога тие услови и беа поставени.
XS
SM
MD
LG