Достапни линкови

Американски војници вклучени во борби во Багдад


Американски војници учествувале во битка во Ирак за прв пат откако на 31 август беше прогласено дека заврши нивната борбена мисија во таа земја. Се прецизира дека тие им дале поддршка на ирачките сили кои во нивниот штаб во центарот на Багдад биле нападнати од вооружени милитанти. Во битката загинале 12 луѓе, а десетина други биле ранети. Американските сили официјално веќе не се во борбена мисија во Ирак, но околу 50 илјади останаа за да ги треинираат ирачките војници.
XS
SM
MD
LG